Lehevaatamisi kokku

esmaspäev, 18. september 2017

SÜÜDI...

...mõistvat otsust õnneks ei tulnud.

Sellise lausega oleks tahtnud seda sissekannet täna alustada ja muu jutuga edasi minna, aga pean paraku nentima, et asi on sellest lausest kaugel.
Vääägagi kaugel!

Kohtunik pani praktiliselt esimese lausega juba rusikaga vastu hambaid ära: "Süüdi mõista..." ja muu joru sinna otsa.

Kuulasin, mitte kõrvad kikkis vaid silmad punnis ja ei suutnud uskuda, et see tõsi on!

Nii on!
Esimene kohtuaste on oma otsuse langetanud!
Kohtunik otsustas, et politseiametnik pani toime KURITEO, milleks on teadlikult ebaseadusliku otsuse tegemine ehk Kars § 311 prim 2 ja karistas teda rahaliselt 200 päevamäära ehk 4000 euroga. Lisaks tuleb süüdimõistetud KURJATEGIJAL riigi tuludesse tasuda kriminaalmenetluse kulusi, mis on tibake üle 1000 euro!

Kui otsus peaks jõustuma, siis läheks politseiametnikule see kiirmenetluse otsus maksma veidi üle 5000 euro, lisaks kurjategija tiitel ja ilmselt ka töökoht.
No ja kes siis tulevikus ikka KURJATEGIJAT tööle tahab võtta, eksole? Põhimõtteliselt võtab see kiirmenetluse otsus terve tuleviku.
Nutetud pisaratest ja kulutatud närvidest ma üldse ei räägigi!

Nüüd tahaks ma näha neid politseiametnikke, kes julgeksid peale tänast kuupäeva üldse veel kiirmenetluse otsust teha. Kui menetlusalune isik otsustab selle edasi kaevata ja kohus seda muudab, siis on ju politseiametnik automaatselt teadvalt vale otsuse teinud ja teda ootab 100% sama teekond!
Ja, oi-oi, kui lihtne on lasta neid otsuseid tühistada... Piisab ainult ühest väiksest paberist ja natuke teadjamast inimesest...

Vähe sellest, et politseiametnikud oma kiirmenetluse otsuse blanketid ära võivad visata, peaksid kõik need politseiametnikud, kelle otsused kohtu poolt juba tühistatud on, värisedes ootama, millal sisekontroll uksele koputab ja ülekuulamist tegema tuleb, et prokurör süüdistusega kohtusse saaks minna.

Kes seda kurjategijate armeed üleval hakkab pidama?

Tuletame meelde, et praeguse kohtukeissi puhul räägime me kiirmenetluse otsusest, mida edasi EI KAEVATUD, mis OLI JÕUSTUNUD ja kus menetlusalune isik oli enne süüdistuse esitamist juba mitu, mitu kuud SURNUD!

Kelle huvides see tegelikult oli, et sellise pastakast imetud jutuga tegeleda? Olen mõelnud ja kaalunud, aga välja ei mõtle.
Vana hea "X-files" - tõde on kusagil olemas...

Olgu selle tõega kuidas on, aga täna väljastatud kohtuotsus saab edasi kaevatud.
Jääme lootma, et järgmine aste viitsib asjaga ka tegelede ja saab aru, et politseiametnik oli lihtsalt ebapädev, et võttis otsuse tegemisel aluseks kolleegide juttu ja politseisse toodud avaldust.
Kui inimene on ebapädev, siis tuleks ta kooli saata, mitte kurjategijaks tembeldada!

Ühe küsimuse tahaks ikkagi veel esitada.
Kui teine aste otsust muudab, siis nõuame esimese astme kohtunikult 4000 + 1000 eurot teadvalt vale otsuse tegemise eest?!

Olin selle tänase otsuse üle nii kuri, et tulin koju ja pesin kõik toa põrandad puhtaks!
Midagi vähemalt positiivset! :D

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar